logo espa

Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Το Ν.Π.Δ.Δ. «ΚΕΦΑΛΟΣ» ΔΗΜΟΥ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ

 

Την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά δύο (2) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών του Ν.Π.Δ.Δ. «ΚΕΦΑΛΟΣ» Δήμου Λαυρεωτικής, που εδρεύει στην Κερατέα Ν.Αττικής.

Συνημμένα η απόφαση και  τα απαραίτητα έντυπα δηλώσεων - αιτήσεων.

 

  1. ΥΠ΄ ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤ. 1589_18.08.2020 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΟΧ 2_2020 ΓΙΑ  ΤΗΝ ΣΥΝΑΨΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.
  1. ΕΝΤΥΠΟ ΑΙΤΗΣΗΣ ΣΟΧ 6
  2. ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ ΣΟΧ 02.12.2019
  3. ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΚΩΛΥΜΑ  8ΜΗΝΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ

 

Το Ν.Π.Δ.Δ. «ΚΕΦΑΛΟΣ» Δήμου Λαυρεωτικής ανακοινώνει ότι οι εγγραφές των βρεφών (από 18 μηνών* έως και 2,5 ετών) και νηπίων (από 2,5 ετών και έως την εγγραφή τους στο Προνήπιο**) για το σχολικό έτος 2020 - 2021 ξεκινούν στις 12 Μαΐου 2020 και λήγουν στις 12 Ιουνίου 2020 για τους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς Κερατέας και Λαυρίου και κατά τις ώρες 09:00π.μ. έως 13:00μ.μ.

Έντυπα αιτήσεων για εγγραφές και επανεγγραφές μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να προμηθευτούν από τα γραφεία των Βρεφονηπιακών Σταθμών του Ν.Π.Δ.Δ «ΚΕΦΑΛΟΣ» Δήμου Λαυρεωτικής.

Επιπλέον οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τα αναζητήσουν στην ιστοσελίδα του Δήμου μας www.lavreotiki.gr και στην ιστοσελίδα του Ν.Π.Δ.Δ. «ΚΕΦΑΛΟΣ» Δήμου Λαυρεωτικής www.kefalos.com.gr                            

Η κατάθεση των αιτήσεων θα γίνεται κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού, στα γραφεία των Βρεφονηπιακών Σταθμών.

Αιτήσεις με Ελλιπή δικαιολογητικά δεν θα γίνονται δεκτές.  

* Οι 18 μήνες να έχουν συμπληρωθεί την 30η  Σεπτεμβρίου.

** Τα νήπια που έχουν γεννηθεί το 2016 ανήκουν στην υποχρεωτική εκπαίδευση και εγγράφονται στο Προνήπιο.

Διευθύνσεις υποβολής αιτήσεων:  

ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΚΕΡΑΤΕΑΣ                                                       

Π. Παναγιώτου & Κ. Βάρναλη, Κερατέα.                                             

Τηλέφωνο: 22990-69483.

e-mail: Paidikoskeratea@kefalos.gr  

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΛΑΥΡΙΟΥ

                                                      

Στράβωνος, Λαύριο.

Τηλέφωνο: 22920-60251.

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 

Η κρίση της εξάπλωσης του κορονοϊού θέτει με ταχύ ρυθμό πολλά άτομα σε αδυναμία μετακίνησής τους ακόμη και για τις ζωτικές τους ανάγκες όπως είναι η διατροφή και η υγεία τους.

 Είναι επιτακτική ανάγκη, βάσει των συνθηκών, οι δομές μας να συνδράμουν τον κρατικό μηχανισμό υποστηρικτικά στο κοινωνικό σύνολο.

Έτσι δημιουργήσαμε ένα τηλεφωνικό συντονιστικό κέντρο (Call Center) με αριθμό 2299320219, στο ΝΠΔΔ ¨ΚΕΦΑΛΟΣ¨.

Αντικείμενο του έργου του αποτελεί η βοήθεια σε άτομα στο Δήμο Λαυρεωτικής με αδυναμία μετακίνησης προκειμένου να εξασφαλίσουν από το σπίτι τους, την πρόσβαση στα βασικά αγαθά που αφορούν τη διατροφή και την υγεία τους και συντονισμό των εμπλεκόμενων ιδιωτικών φορέων (σούπερ-μάρκετ, παντοπωλείων, φαρμακείων κλπ) με τις ανάγκες που εκφράζονται από τον κάθε πολίτη.

Πληθυσμός - στόχος: α) Hλικιωμένοι άνω των 70 ετών, β) ΑμεΑ χωρίς υποστηρικτικό περιβάλλον, γ) Χρόνιοι πάσχοντες υπό χρόνια θεραπεία για νοσήματα που απειλούνται από τον κορονοϊό (καρδιοπαθείς, πνευμονοπαθείς, διαβητικοί, ανοσοκατασταλμένοι πχ λόγω κακοήθων νόσων, κορτιζόνης κλπ), δ) πολίτες με δικαιολογημένο αίτημα αδυναμίας μετακίνησης.

Ο πολίτης τηλεφωνεί στο call center του Δήμου Λαυρεωτικής και γνωστοποιεί το πρόβλημά του από τις 8.00 π.μ. έως τις 8.00 μ.μ.

Κατόπιν αυτού ο Δήμος είτε α) θα διαπιστώνει εάν ανήκει στις ευπαθείς ομάδες και ακολούθως θα αξιολογεί τα αιτήματα του πολίτη και τον τρόπο με τον οποίο αυτά θα απαντηθούν κατάλληλα, είτε β) εάν ο Δήμος διαπιστώνει ότι δεν ανήκει ο πολίτης στις ευπαθείς ομάδες του, θα διερευνά τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να ικανοποιηθεί το αίτημα του.

Ενδεικτικά αναφέρονται ως τρόποι ικανοποίησης οι εξής: 1)επικοινωνία με το κοντινότερο παντοπωλείο-super market, 2)επικοινωνία με το κοντινότερο φαρμακείο για να αποσταλούν τα φάρμακα ή το υγειονομικό υλικό, 3)διεκπεραίωση αιτημάτων τους (παραλαβή αιτήσεων – παράδοση πιστοποιητικών) για τα πάσης φύσεως πιστοποιητικά που εκδίδονται μέσω ΚΕΠ, 4) επικοινωνία με εθελοντές του Δήμου και 5) επικοινωνία με το υποστηρικτικό περιβάλλον του πολίτη για να τον συνδράμει.

Σημαντική σημείωση: Οι πολίτες, αν δεν ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες που βοηθιούνται από το Δήμο, αναλαμβάνουν την εξόφληση των προϊόντων είτε προέρχονται από super market είτε από φαρμακείο με την παράδοση αυτών στην πόρτα τους.

Αντιλαμβανόμαστε όλοι, ότι οι στιγμές είναι κρίσιμες και όλοι μας οφείλουμε να ενεργοποιηθούμε στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό με αλληλεγγύη και αποτελεσματικότητα.

                                   Μείνε σπίτι, είμαστε δίπλα σου!

Οι υπηρεσίες του Δήμου Λαυρεωτικής, των Νομικών Προσώπων Κέφαλος & Θορικός, των ΚΕΠ, της ΔΕΥΑΤΗΛ και της ΔΑΝΕΤΑΛ θα λειτουργούν από Δευτέρα 16 Μαρτίου και μέχρι νεότερης ανακοίνωσης χωρίς την προσέλευση κοινού, μόνο εξ αποστάσεως

ή με ραντεβού.

Ο Δήμος Λαυρεωτικής και το Ν.Π.Δ.Δ. «Κέφαλος» ενημερώνει τους δημότες ότι σύμφωνα με τα προληπτικά μέτρα που ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΔΥ στις 8 Μαρτίου 2020 η λειτουργία των ΚΑΠΗ όλης της χώρας αναστέλλεται για 4 εβδομάδες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας στον παρακάτω σύνδεσμο:  https://www.moh.gov.gr/articles/ministry/grafeio-typoy/press-releases/6794-anakoinwsh-newn-metrwn-gia-thn-prostasia-ths-dhmosias-ygeias

Το Ν.Π.Δ.Δ. «ΚΕΦΑΛΟΣ» του Δήμου Λαυρεωτικής σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Λογοπεδικών – Λογοθεραπευτών στο πλαίσιο του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Λογοθεραπείας θα πραγματοποιήσουν δωρεάν ανιχνεύσεις δυσκολιών επικοινωνίας, λόγου και μάθησης σε παιδιά προσχολικής ηλικίας κατόπιν ραντεβού. Τα ραντεβού θα πραγματοποιηθούν:

  • Σάββατο 14 Μαρτίου 2020, 10:00 στον Βρεφονηπιακό Σταθμό Κερατέας.
  • Κυριακή 15 Μαρτίου 2020, 10:00 στον Βρεφονηπιακό Σταθμό Λαυρίου.

Για περισσότερες πληροφορίες και κράτηση θέσης οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στο τηλ. 2107779901

Τα μέλη και οι ωφελούμενοι των δομών του Ν.Π.Δ.Δ. «ΚΕΦΑΛΟΣ», γιόρτασαν με κέφι και ζωντάνια τις Απόκριες.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν τιμώντας την παράδοση της Τσικνοπέμπτης, στις 11:30 το πρωί, στο νέο χώρο του Κ.Η.Φ.Η. Κερατέας (Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδα Ηλικιωμένων) και συνεχίστηκαν το βράδυ με την καθιερωμένη εκδήλωση του Κ.Α.Π.Η. Λαυρίου στην αίθουσα «Μηχανουργείο» στο Τεχνολογικό Πάρκο Λαυρίου.

Ακολούθησε ο Αποκριάτικος χορός στο Κ.Α.Π.Η. Κερατέας, ο οποίος έγινε το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου στον χώρο του Κ.Α.Π.Η.

Όλοι διασκέδασαν σε μια πολύ όμορφη και χαρούμενη ατμόσφαιρα με ωραίο φαγητό, μουσική και φυσικά χορό.

Το Διοικητικό Συμβούλιο και ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου, κος Κωνσταντίνος Λουκάς, εύχονται σε όλους Καλές Απόκριες και Καλή Σαρακοστή!!!

Το Ν.Π.Δ.Δ. «ΚΕΦΑΛΟΣ» του Δήμου Λαυρεωτικής πραγματοποίησε την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας των Κ.Α.Π.Η. του Δήμου Λαυρεωτικής την Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2020 στο Μηχανουργείο Λαυρίου και το Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2020 στο Κ.Α.Π.Η. Κερατέας.

Σε μία πολύ ζεστή και γιορτινή ατμόσφαιρα τα μέλη των Κ.Α.Π.Η. αλλά και πλήθος κόσμου, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και ο Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. «ΚΕΦΑΛΟΣ» Λουκάς Κων/νος, Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι των Δημοτικών Παρατάξεων, τοπικών συλλόγων και φορέων γιόρτασαν όλοι μαζί τη νέα χρονιά και αντάλλαξαν ευχές. Τις δύο εκδηλώσεις πλαισίωσαν με τα όμορφα τραγούδια τους, οι δύο χορωδίες των Κ.Α.Π.Η Λαυρίου και Κερατέας.

Ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς ευχαρίστησε ιδιαιτέρως για την παρουσία τους τον ευεργέτη Κων/νο Πρίφτη και τη σύζυγό του Έλενα και ευχήθηκε σε όλους η νέα χρονιά να είναι γεμάτη υγεία, αγάπη και ευτυχία.

Με μεγάλη χαρά και τη φετινή χρονιά οι δομές του Ν.Π.Δ.Δ. «ΚΕΦΑΛΟΣ» υποδέχτηκαν τα Χριστούγεννα!

Η σειρά των εκδηλώσεων ξεκίνησε με τη καθιερωμένη έκθεση με Χριστουγεννιάτικες κατασκευές, που διοργάνωσε η ομάδα χειροτεχνίας του Κ.Α.Π.Η. Κερατέας κατά τη διάρκεια της οποίας, από τις 7 έως τις 13 Δεκεμβρίου,  υποδέχτηκε συμπολίτες μας, και μέλη άλλων Κ.Α.Π.Η.. Την πρώτη μέρα της έκθεσης τίμησαν με την παρουσία τους ο ευεργέτης της πόλης μας, Κωνσταντίνος Πρίφτης με την οικογένεια του και ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής, Δημήτρης Λουκάς.

Την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου, τα μέλη του Κ.Α.Π.Η. Λαυρίου πραγματοποίησαν, όπως κάθε χρόνο, το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου σε μία πολύ ζεστή ατμόσφαιρα με ανταλλαγή ευχών!

Τα Χριστούγεννα υποδέχτηκαν τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου σε μία πολύ όμορφη εκδήλωση, με νόστιμα εδέσματα και γιορτινή διάθεση, οι εργαζόμενοι και οι ωφελούμενοι της δομής του Κ.Η.Φ.Η.

Οι φετινές Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις μας ολοκληρώθηκαν με τους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Ν.Π.Δ.Δ. «ΚΕΦΑΛΟΣ», στις 18 Δεκεμβρίου στο χώρο του ΕΠΑΛ Λαυρίου και στις 20 Δεκεμβρίου στον Βρεφονηπιακό Σταθμό Κερατέας. Οι μικροί μας φίλοι παρακολούθησαν Χριστουγεννιάτικη θεατρική παράσταση, υποδέχτηκαν τον Άγιο Βασίλη, ο οποίος μοίρασε δώρα και έπαιξε μαζί τους!

            Ο Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. «ΚΕΦΑΛΟΣ», Λουκάς Κωνσταντίνος, το Δ.Σ. και οι εργαζόμενοί του  σας εύχονται ολόψυχα καλές γιορτές, με υγεία, δημιουργία και αγάπη για το Νέο Έτος. 

Ο Δήμος Λαυρεωτικής και το Ν.Π.Δ.Δ. “Κέφαλος” σας προσκαλούν στην έκθεση που διοργανώνει το ΚΑΠΗ Κερατέας με Χριστουγεννιάτικες Κατασκευές των μελών του. Η έκθεση θα λειτουργήσει από το Σάββατο 07 Δεκεμβρίου 2019 μέχρι και την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019, 09:00 – 13:00 το πρωί και 16:00 – 19:00 το απόγευμα.

Ο Δήμος Λαυρεωτικής και το Ν.Π.Δ.Δ. “ΚΕΦΑΛΟΣ” με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Άνδρα και θέλοντας να τιμήσουν τους  άντρες μέλη των Κ.Α.Π.Η. Κερατέας και Λαυρίου πραγματοποίησαν στις 19 Νοεμβρίου δύο εκδηλώσεις. Όλοι οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν ποικιλία μεζέδων, που είχαν ετοιμάσει εθελόντριες των δύο Κ.Α.Π.Η., μαζί με πολύ μουσική δημιουργώντας μια ζεστή και χαρούμενη ατμόσφαιρα.

Η Παγκόσμια Ημέρα του Άνδρα γιορτάζεται εδώ και 28 χρόνια σε περισσότερες από εβδομήντα χώρες ανά τον κόσμο, θέλοντας να τιμήσει τη συνεισφορά του στην εργασία, την οικογένεια και τον πολιτισμό και ταυτόχρονα να υπενθυμίσει και να ευαισθητοποιήσει σε ζητήματα που απασχολούν τον άνδρα σε παγκόσμιο επίπεδο.  

Ο Πρόεδρος κ. Λουκάς Κωνσταντίνος και το Δ.Σ. του Ν.Π.Δ.Δ. “ΚΕΦΑΛΟΣ”, χαιρετίζουν τέτοιες εκδηλώσεις που στόχο έχουν την προαγωγή της κοινωνικής συναναστροφής, την ενίσχυση των διαπροσωπικών σχέσεων και την ποιοτική διασκέδαση.

Το Ν.Π.Δ.Δ. «ΚΕΦΑΛΟΣ» του Δήμου Λαυρεωτικής, ολοκλήρωσε με επιτυχία τα τρία πρώτα χρόνια λειτουργίας του Προγράμματος «Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων» - Κ.Η.Φ.Η., με διαχειριστή την Περιφέρεια Αττικής.

Μετά την επιτυχή επανένταξή μας, για τρία ακόμη έτη, σχετικά με τη συνέχιση λειτουργίας του Προγράμματος Κ.Η.Φ.Η., για την  «Προώθηση της Κοινωνικής Ένταξης και Καταπολέμηση της Φτώχειας και Διακρίσεων-Διασφάλιση της Κοινωνικής Συνοχής» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Αττική»,  καλούνται οι άμεσα και έμμεσα ενδιαφερόμενοι,  να προσέλθουν για πληροφορίες και να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στα γραφεία του Ν.Π.Δ.Δ. «ΚΕΦΑΛΟΣ», Λ. Αθηνών-Σουνίου 37, Κερατέα και στο Κ.Η.Φ.Η., οδός Ευεργέτου Κων/νου Πρίφτη, Κερατέα.

Με μια ξεχωριστή γιορτή όπως κάθε χρόνο γιόρτασαν τα μέλη του ΚΑΠΗ ΚΕΡΑΤΕΑΣ την Παγκόσμια ημέρα των Ηλικιωμένων. Μια γιορτή με άφθονο κρασί, πλούσια εδέσματα και χορό που ετοίμασε οπως κάθε χρόνο το Ν.Π.Δ.Δ. ΚΕΦΑΛΟΣ του Δήμου Λαυρεωτικής.
Τα μέλη του ΚΑΠΗ θα έχουν την ευκαιρία να απολαμβάνουν πλέον και την νέα Βιβλιοθήκη και Αίθουσα Εργοθεραπείας που εγκαινιάστηκε στο ΚΑΠΗ ΚΕΡΑΤΕΑΣ, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις σε όλους όσους παρευρέθηκαν στην γιορτή.

 

Για τον εορτασμού της
«Παγκόσμιας Ημέρας των Ηλικιωμένων»,
που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 6 Οκτωβρίου

και ώρα 18:30

στο  Κ.Α.Π.Η. Κερατέας

 

Ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής

Δημήτρης Λουκάς

Σχετικά με το ζήτημα που δημιουργήθηκε με το 4χρονο παιδί, το οποίο έχει σοβαρά προβλήματα υγείας, αναφέρουμε στοιχειοθετημένα γεγονότα, τα οποία ουσιαστικά και τυπικά καταδεικνύουν ότι σε καμία περίπτωση το Νομικό Πρόσωπο δεν επέδειξε αναλγησία και αδιαφορία. Το αντίθετο, συνέστησε αυτό το οποίο ήταν προς το συμφέρον πρώτα του ιδίου του παιδιού και κατόπιν της οικογένειάς του.

Εστάλη λοιπόν e-mail στις 21.06.2019 προς τον Αντιπρόεδρο κ. Δ. Λουκά (εξάδελφο Δημάρχου) ο οποίος τελεί μέχρι σήμερα χρέη Προέδρου του Νομικού Προσώπου μετά την παραίτηση της Προέδρου για λόγους εκλογιμότητας, ενώ στις 27/6 ο γονέας κατέθεσε  αίτηση( εκπρόθεσμη, αλλά πρόκειται για τυπικό γεγονός άνευ ουσίας στη συγκεκριμένη περίπτωση) στον Βρεφονηπιακό Σταθμό Κερατέας προκειμένου να παρακολουθήσει το παιδί.

Το παιδί πρέπει να σημειωθεί ότι είναι γεννημένο τον 9ο το 2015. Οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δήμου Λαυρεωτικής από τη σχολική χρονιά  2018- 2019 εντάχθηκαν σε πιλοτικό πρόγραμμα υποχρεωτικά και δεν δέχονται προνήπια βάσει της νομοθεσίας. Μπορούν να δεχτούν βρέφη και νήπια γεννημένα από το 2016 και μετά για το σχολικό έτος 2019 – 2020. Συστήθηκε λοιπόν από τον προϊστάμενο κ. Παπαδούδη άμεσα στην μητέρα της οποίας έχουν φοιτήσει αλλά δύο παιδιά της στους σταθμούς μας στο παρελθόν, να αποταθεί στο νηπιαγωγείο που ανήκει.    

Οι λόγοι που αναφέρθηκαν και οι οποίοι ήταν προς το συμφέρον του ιδίου του παιδιού ήταν:

 -Bάσει  της γνωμάτευσης του νοσοκομείου Παίδων (και στην οποία δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση να αναλύσουμε γιατί εκθέτει τα προσωπικά δεδομένα ενός νηπίου που δεν μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό του) επιβάλλεται το παιδί να έχει παράλληλη στήριξη από παιδαγωγό, ο οποίος θα έχει την αποκλειστική μέριμνά του. Σε καμία περίπτωση δεν είναι ασφαλής η παρουσία του παιδιού σε τμήμα με 25 – 28 νήπια με δύο παιδαγωγούς όπως ορίζει η κείμενη νομοθεσία, χωρίς επιπλέον παιδαγωγό ώστε να έχει ευκαιρία ομαλής και ασφαλούς ανάπτυξης. 

- Η διαδικασία πρόσληψης προσωπικού από τους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς εξηγήθηκε στη μητέρα αναλυτικά και άμεσα από τον προϊστάμενο κ. Μ. Παπαδούδη ότι είναι χρονοβόρα και καθώς τα τμήματα είναι υπερπλήρη και δεν υπάρχει επιπλέον υπάλληλος για να του αναθέτει αυτό το παιδί, θα έπρεπε να αναμένει τουλάχιστον τέσσερις μήνες (με αναμόρφωση προϋπολογισμού, δημοτικό συμβούλιο έγκρισης,  έγκριση αποκεντρωμένης διοίκησης και διαδικασία ΑΣΕΠ για πρόσληψη υπάλληλου) για να γίνει δεκτό σε συνθήκες ασφαλείς και κατάλληλες για το ίδιο το παιδί. 

Αντιθέτως στα νηπιαγωγεία που ανήκει το παιδί ηλικιακά,  υπάρχει στο Δήμο μας επετηρίδα προσωπικού ειδικευμένου και συνήθως εντός πολύ μικρού χρονικού διαστήματος προσλαμβάνεται εκπαιδευτικός από το Υπ. Παιδείας.

Ο όμορος δήμος τον οποίο και αναφέρει η ανακοίνωση της μητέρας δεν ανήκει σε πιλοτικό πρόγραμμα, άρα δέχεται παιδιά εκ του νόμου που είναι προνήπια. Κάθε άλλη ερμηνεία είναι ανυπόστατη και δεν συνάδει με τα 49 χρόνια αδιάλειπτης λειτουργία του Βρεφονηπιακού Σταθμού Κερατέας και τα 82 χρόνια λειτουργίας των Βρεφονηπιακών Σταθμών Λαυρίου.

Επιπλέον ενημερώνουμε ότι πραγματοποιήθηκε διοικητικό συμβούλιο και συζητήθηκε μαζί με άλλα θέματα προφορικά και αυτό και  δεν εγγράφει για λόγους προστασίας προσωπικών δεδομένων. Η απάντηση του προϊσταμένου ήταν άμεση καθώς γνωρίζονται προσωπικά με την μητέρα, η οποία έχει δεχτεί τις άριστες υπηρεσίες του σταθμού στα άλλα δύο παιδιά της. Ποτέ δεν της συστήσαμε κατ’ οίκον διδασκαλία.  Επιπλέον σε καμία περίπτωση το πρόβλημα υγείας(εκτός νηπίων με μεταδοτικά νοσήματα),δεν αποτελεί αιτία μη εγγραφής νηπίου στο δυναμικό μας.

Το Νομικό Πρόσωπο «ΚΕΦΑΛΟΣ» έχει επιδείξει επανειλημμένα την ευαισθησία του σε ευπαθείς ομάδες, με βάση πάντα τις οικονομικές μας δυνατότητες και τις δυνατότητες του προσωπικού μας. Οι ανάγκες της κοινωνίας δυστυχώς είναι πάντα μεγαλύτερες και δεν θα σταματήσουμε να προσφέρουμε το καλύτερο εφικτό. Χαιρόμαστε γιατί το παιδί βρήκε άμεσα στέγη και αν αυτό δεν ισχύει ,το συμβούλιο μας όπως αποφάσισε προφορικά  θα κάνει τα δέοντα ,για να διασφαλίσει παράλληλη στήριξη για την ομαλή και ασφαλή ένταξή του.

Σελίδα 1 από 7